To medisyn.eu βραβεύτηκε με τον έπαινο "Dynamic New Comer" στην κατηγορία Εφαρμογή B2B Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ενημερωθείτε για την εργαστηριακή εξέταση που σας ενδιαφέρει με τη βοήθεια του καταλόγου μας.

Mybrca_v4

New_genetic-01

Bgi_brca

Bgi_vista

Cardio_dna

Cancer_risk

Mybrca_v3

Nutrifit

Allergy-catalogue-banner

Αντισώματα IgG έναντι του ενδογενούς παράγοντα (αντι-IF)

Anti Intrinsic Factor, Type 1 Intrinsic Factor Antibody
Κλινική χρησιμότητα
  • Διαφοροδιάγνωση κακοήθους αναιμίας από άλλες μεγαλοβλαστικές αναιμίες
  • Στη διερεύνηση ασθενών με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12
Προετοιμασία εξεταζομένου

Η δοκιμή αυτή δεν θα πρέπει να εκτελεσθεί σε ασθενείς που έχουν κάνει ένεση βιταμίνης Β12 εντός των τελευταίων 15 ημερών

Δείγμα

Ορός που συλλέγεται σε συνήθη σωληνάρια δειγματοληψίας ή σε σωληνάρια που περιέχουν γέλη διαχωρισμού. Αποχωρίζεται τον ορό από το θρόμβο ή τα κύτταρα εντός 45 λεπτών και συντηρείται σε πλαστικό σωληνάριο.  Δεν υπάρχει  δυνατότητα πολλαπλών  κύκλων κατάψυξης-απόψυξης του δείγματος. Τα δείγματα πρέπει να αναμιγνύονται πλήρως  μετά την απόψυξη με ήπια ανακίνηση, και να φυγοκεντρούνται πριν από την ανάλυση αν περιέχουν ίζημα η σωματιδιακή ύλη που μπορεί να αναπτύχθηκε από τη διαδικασία της απόψυξης.

Σταθερότητα δείγματος

Για  8 ώρες σε θερμοκρασία 15-25°C ή για 7 ημέρες σε θερμοκρασία 2-8°C και τουλάχιστον για 60 ημέρες σε θερμοκρασία -20°C.

Μη αποδεκτό δείγμα

Δείγματα  με μικροβιακή μόλυνση, θερμική αδρανοποίηση ,δείγματα που περιέχουν ορατά ξένα στοιχεία ή δείγματα με έντονη αιμόλυση και λιπαιμικότητα

Μεταφορά δείγματος

0,5 mL ως ελάχιστος όγκος σε θερμοκρασία 2-8°C

Μέθοδος CLIA
Τιμές αναφοράς

Εκφράζονται σε U/mL.

Αξιολόγηση

Επίπεδα αντι-IF

Αρνητικό

< 20

Θετικό

>= 20

Παρατηρήσεις

Τα αρνητικά αποτελέσματα για αντισώματα τύπου Ι έναντι του ενδογενούς παράγοντα δεν αποκλείουν την κακοήθη αναιμία αφού σχεδόν στο 50% των ασθενών με κακοήθη αναιμία δεν ανιχνεύονται αυτά τα αντισώματα.

Μαζί με άλλα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα, ένα θετικό αποτέλεσμα αντισωμάτων ενδογενούς παράγοντα μπορεί να βοηθήσει στη διάκριση της αυτοάνοσου κακοήθους αναιμίας από άλλες μεγαλοβλαστικές αναιμίες, καθώς και στη διάκριση της ατροφικής γαστρίτιδας τύπου A από άλλες μορφές μη ειδικής ιστολογικής γαστρίτιδας

Η παρουσία αντισωμάτων έναντι των γαστρικών τοιχωματικών κυττάρων (ΑPCA) μπορεί να είναι ή να μην είναι σύμφωνη με εκείνη των αντισωμάτων κατά του ενδογενή παράγοντα, τα ΑPCA αποτελούν διαγνωστικό παράγοντα για την αυτοάνοση γαστρίτιδα  και όχι για την κακοήθη αναιμία.

Οι τιμές του ενδογενούς παράγοντα που αποκτήθηκαν με διαφορετικές μεθόδους ανάλυσης του κατασκευαστή μπορεί να μην χρησιμοποιηθούν αμοιβαία. Το μέγεθος των αναφερόμενων επιπέδων του IgG δεν μπορούν να συσχετιστούν με την τελευταία τιτλοποίηση.

Εκτέλεση Αυθημερόν

Πίσω στο ευρετήριο